CYWIFT International Film Festival (CYWIFTIFF), 17-18 Νοεμβρίου, 2022

O μη κεδοσκοπικός οργανισμός WIFT CYPRUS ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε από το WIF (Women in Film LA) στο Λος Άντζελες ΗΠΑ τη δεκαετία του ’70 ως αντίδραση στην ανδρική κυριαρχία στην κινηματογραφική βιομηχανία και σήμερα ενώνει περίπου 50 τοπικά δίκτυα WIFT (Women in Film and Television) ανά την υφήλιο. Περισσότερα από 13.000 μέλη συνεργάζονται με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από επαγγελματίες όλων των φύλων στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και λοιπά οπτικοακουστικά μέσα.

Οι φίλοι του WIFT CYPRUS, ανεξαρτήτως φύλου, έχουν απευθείας πρόσβαση σε ένα εύρος υπηρεσιών δικτύωσης, ευκαιριών εργασίας, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, υπηρεσιών συμβουλευτικής και σε πηγές χρηματοδότησης που αποσκοπούν στην περάτωση της παραγωγής ταινιών.

Το WIFT CYPRUS είναι επίσης μια πλατφόρμα που διευκολύνει την δικτύωση μεταξύ των επαγγελματιών του κινηματογράφου και του οπτικοακουστικού τομέα στη Κύπρο και στο εξωτερικό, προβάλλει τα καλλιτεχνικά τους επιτεύγματα και προωθεί τις συμπαραγωγές.

Σκοπός μας είναι η προβολή και η καθιέρωση του καλλιτεχνικού έργου των Κυπρίων, κυρίως στους τομείς δραστηριότητας του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των τεχνών, καθώς επίσης της διατήρησης και διάδοσης των παραδοσιακών τεχνών και κουλτούρας της Κύπρου. Επίσης ενθαρρύνουμε την ισότιμη συνεργασία των φύλων στο χώρο των οπτικοακουστικών στη Κύπρο και διεθνώς.

Εγκαινιάζουμε το πρωτοποριακό CYWIFT International Film Festival (CYWIFTIFF) στις 17 και 18 Νοεμβρίου στη Κύπρο.

Στόχος του CYWIFTIFF είναι η δικτύωση στελεχών του κινηματογράφου και του οπτικοακουαστικού τομέα από την Κύπρο και το εξωτερικό μέσω μιας λαμπερής εκδήλωσης που περιλαμβανει προβολή του έργου των συμμετοχόντων, ομιλίες (pitches) και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Μπορείτε να συμμετέχετε στο Φεστιβάλ μέσω της πλατφόρμας https://filmfreeway.com/WIFTCYPRUS υποβάλλοντας είτε:

α) με ταινία οποιοδήποτε έτους παραγωγής, είδους και διάρκειας, ή/και

β) με Pitch του επόμενου οπτικοακουστικού έργου σας για πρόσκληση σε συνεργασία και χρηματοδότηση. Παρουσίαση με βίντεο ή ζωντανά διάρκειας μέχρι 5 λεπτά.

Μπορείτε να ενταχθείτε στην ομάδα των φίλων του ιδρύματος WIFT CYPRUS εδώ http://wiftcy.org/

Πληροφορίες: 99798112, cywift@gmail.com

https://www.facebook.com/wiftcyprus